Aktuális

 

ÉRTESÍTJÜK TISZTELT VÁSÁROLÓINKAT, HOGY MEGNYITOTTUK ALMÁSI TEJ SZAKBOLTUNKAT MÓRON A KAPUCÍNUS TÉR 1. SZÁM ALATT (VOLT GESZLER FÉLE BOLT)

 

NYITVATARTÁS: HÉTFŐTŐL - PÉNTEKIG 7 30 - 10 00 - IG ÉS 15 00 - 18 00-IG, SZOMBATON 7 30 - 10 00-IG, VASÁNAP: ZÁRVA

 

SZAKBOLTUNKBAN KAPHATÓ: FRISS TEJ, TEJTERMÉKEK (TÚRÓ, TEJFÖL, VAJ, NATÚR- ÉS ÍZESÍTETT JOGHURT, GOMOLYA SAJT, FÉKEMÉNY- ÉS ZSÍRSZEGÉNY SAJT, KAKAÓ, SAJTKRÉM).

 

 

 

 

 
Nemzetek sajtversenye

A Magyaralmási Páter sajt I. helyezést ért el a Nemzetek Sajtversenyén 2015-ben. 

A díj a  Budai Várban megrendezett borfesztiválon került átadásra.

 
Értékesítési útvonalak

I. számú tejértékesítő autó

II. számú tejértékesítő autó

Tejértékesítő útvonala településenként

 
Látogatók
Indulás: 2014-09-18
 
Facebook

 
Tevékenységek

MAGYARALMÁSI AGÁR ZRT.

Állattenyésztés

 

Magyaralmáson a régi idők óta szívesen foglalkoztak az emberek az állattartással. Ez a szövetkezet megalakulása után sem változott. Baromfitól a szarvasmarháig minden állat megtalálható volt. Sajnos a közgazdasági háttér nem kedvezett több állatfaj gazdaságos tartásának. Így végül csak a szarvasmarha tenyésztés maradt. Ehhez a társaság vezetése ragaszkodott, a folyamatos árbevétel miatt bízva abban, hogy változik a világ. Bár a tejpiac rendkívül hektikusságot mutat, mégiscsak előtérbe kerül az állattenyésztés támogatása. Ehhez a társaság a fejlesztések mellet tette le a voksát.

                                   

2009-ben pályáztunk az ÁTK I. csomagban. A pályázatot megnyertük, és meg is valósítottuk – a szerves trágya tárolót, hígtrágya tárolót, napi trágyatárolók építését, felújítását eső és csurgalék víz gyűjtését, elvezetését, infrastuktúra fejlesztéshez útépítést. Gépfejlesztésben: rakodót, bálabontót, bálázót.

Ezek a beruházások élhetőbbé tették a telepet és biztosították az előírásoknak való megfelelést.

ÁTK II. pályázatban folytattuk a megkezdett utat és az infrastruktúra részben a megfelelőség érdekében a fekete-fehér öltöző rendszert valósítottuk meg. Fontos, hogy már a fejlődés érdekében, egy szénatárolót, és egy 70 férőhelyes istállót is építettünk. A géppark is frissítésre került, egy új etetőkocsival.

Jelenleg az ÁTK IV-es pályázaton keresztül felújítjuk a meglévő ellető, előkészítő, növendék istállót. Így biztosítani tudjuk a meglévő állomány megfelelő elhelyezését.

Jelenleg 320 db tehén és a szaporulatát tartjuk. A magyartarka állomány fajta átalakító keresztezése folyamatos így a Hostein fríz vérhányad jelentős. A Holstein fríz egyesület tagjaként 2005-ben indultunk állatkiállításon elsőként, a Holstein fríz szűzüsző kategóriában I. díjat nyertünk. 2007. óta az újra induló Kaposvári Állattenyésztési kiállítás folyamatos résztvevői vagyunk, szűzüsző, vemhes üsző és I. laktációs kategóriába értünk el eredményeket.

A tenyésztési sikerek fő rugója természetesen a termelés. A laktációs termelésünk 9.000 liter körülire fejlődött jelenleg.

A napi termelésünk is 7.000-7.500 liter körül alakul.

Tejet felvásárlók felé értékesítjük (volt idő exportra), de 5 éve kezdtük el a közvetlen értékesítést, így elindultunk az értékesítés fejlesztés és a feldolgozás útján, de ez egy új fejezet.

 

MAGYARALMÁSI AGÁR ZRT.

NÖVÉNYTERMESZTÉS

 

 

 

A Magyaralmási Agrár ZRT. Fejér Megye északi részén a Móri árokban gazdálkodik.

Növénytermesztési ágazata jelenleg 1.900 ha szántót 150 ha gyepet, legelőt művel. Területei: Magyaralmás, Söréd, Bodajk, Fehérvárcsurgó, Balinka települések közigazgatási területén találhatók. A talajok típusa igen változatos (Móri árok) de nagyrészben barna erdőtalaj.

A vetésterületén termelt növények: kalászosok (őszi, tavaszi), kukorica, repce és a 300-as tejelő tehenészet takarmányszükséglete (silókukorica, lucerna, takarmányfű).

A növénytermesztési ágazat gépesítése a termelt növényekhez alkalmazkodik, teljesnek mondható.

Szárítóüzemünk kapacitása 20 t/ó, tárolóterünk nagysága 9.000 t.

A felmerülő munkák elvégzését a silózás kivételével saját dolgozói létszámmal oldjuk meg. Növénytermesztési szolgáltatásokat előzetes egyeztetés után tudunk vállalni.

 

MAGYARALMÁSI AGÁR ZRT.

TEJFELDOLGOZÓ

 

 

A Zrt. elkötelezte magát (pályázati beruházással) a tehenészeti telep fenntartását illetően. A közvetlen tejértékesítő tejes autó üzemeltetése és azon a mások által előállított sajt értékesítése a társaság vezetését arra a gondolatokra sarkallta, hogy saját magunknak kellene előállítani a terméket.

                                                                                                                      

Miután nemzetgazdasági szinten is felértékelődött a kisüzemi élelmiszer feldolgozás értékesítés, így megteremtették a támogatás forrásait. ÉLIP pályázat beadására nyílt lehetőség, amit mi meg is pályáztunk és meg is nyertünk 180 milliót Forint összegben.

Ez a beruházás 2013. decemberében elkészült. Az építészeti részt a TRE-MEN KFT., a technológiai részt a Milk Center KFT. végezte. A Milk Center KFT. az olasz Sacmalnox cég forgalmazója.

                                            

A 4000 liter/napi kapacitású üzem alkalmas sajtok, túró, tejföl, kefir, joghurtok, vaj,  tehát az összes alap termék gyártására. A gépek ellenére ezek a termékek nagy része kézműves termék, a hagyományos technológia eljárással alkalmazása mellett az üzem a biztonságos minőség előállítását tűzte ki célul. Az alaptermék struktúra beállítása után a termékfejlesztés folyamatos. A termék előállítást 3 fő állandó dolgozó végzi, őket külsős neves szakember segíti a problémák megoldásában és a termékfejlesztésben.

A piac építése folyamatos, melynek alapja a szakboltunk és a két mozgó boltunk.

 

 

 
Elismerések

 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok