Almási „Friss krémsajt. Zsíros. Élőflórás.”
Az almási „Friss krémsajt. Zsíros. Élőflórás.” név alatt olyan sajtot készítünk, amely az összetételét, érzékszervi jellemzőit és a gyártásához felhasznált összetevőket illetően megfelel a Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) MÉ 2-51/07/11 friss krémsajtok gyártási irányelveinek.
Az előállítás körülményeit tekintve teljesíti a Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) 2-105 megkülönböztetett minőségi jelöléssel ellátott kézműves tejtermékek gyártási irányelvei előírásait.
A sajtot teljes tejből, a különleges gyártási eljárásának és kézműves készítésének köszönhetően jellemzően kiváló érzékszervi tulajdonságokkal készítjük. A termék élő tejsavbaktériumokat tartalmaz.
Az almási „Friss krémsajt. Zsíros. Élőflórás.” érzékszervi jellemzői:
Külső: Egyenletes csontfehér színű, fényes. Az ízesített változatokban a fűszerek egyenletes eloszlásban láthatók. Savókiválástól mentes.
Illat: Jellegzetes túró illatú, idegen szagtól mentes. Az ízesített változatokban a felhasznált fűszerek jellegzetes illata határozottan felismerhető.
Szerkezet: Egynemű, tömör, teljesen sima, krémes állományú, az 5-10 oC hőmérsékletű termék jól kenhető. Az ízesített változatokban a fűszerek egyenletes eloszlásban simulnak az alap sajtba. Összekeverés után enyhe savóeresztés megengedett.
Íz: Jellegzetes, enyhén savanykás és sós, tiszta, idegen íztől mentes. Az ízesített változatok a felhasznált fűszereknek megfelelő, harmonikus.
Az almási „Friss krémsajt. Zsíros. Élőflórás.” kémiai jellemzői:
Az almási „Friss krémsajt. Zsíros. Élőflórás.” a tej értékes alkotórészeit koncentráltan tartalmazza, 1 kg sajt elkészítéséhez legalább 6 liter tejet használunk fel!
Az almási „Friss krémsajt. Zsíros. Élőflórás.” szárazanyagra vonatkoztatott zsírtartalma pedig 52,0 ± 2,5%.
Összetevők: tej, só, sajtkultúra, tejoltó enzim. (Ízesítők: medvehagyma, kapor, kömény, bazsalikom)
A sajt visszazárható tégelyben kerül forgalomba.
A sajt fogyasztását a nap bármely szakában ajánlott.
|