Aktuális

 

ÉRTESÍTJÜK TISZTELT VÁSÁROLÓINKAT, HOGY MEGNYITOTTUK ALMÁSI TEJ SZAKBOLTUNKAT MÓRON A KAPUCÍNUS TÉR 1. SZÁM ALATT (VOLT GESZLER FÉLE BOLT)

 

NYITVATARTÁS: HÉTFŐTŐL - PÉNTEKIG 7 30 - 10 00 - IG ÉS 15 00 - 18 00-IG, SZOMBATON 7 30 - 10 00-IG, VASÁNAP: ZÁRVA

 

SZAKBOLTUNKBAN KAPHATÓ: FRISS TEJ, TEJTERMÉKEK (TÚRÓ, TEJFÖL, VAJ, NATÚR- ÉS ÍZESÍTETT JOGHURT, GOMOLYA SAJT, FÉKEMÉNY- ÉS ZSÍRSZEGÉNY SAJT, KAKAÓ, SAJTKRÉM).

 

 

 

 

 
Nemzetek sajtversenye

A Magyaralmási Páter sajt I. helyezést ért el a Nemzetek Sajtversenyén 2015-ben. 

A díj a  Budai Várban megrendezett borfesztiválon került átadásra.

 
Értékesítési útvonalak

I. számú tejértékesítő autó

II. számú tejértékesítő autó

Tejértékesítő útvonala településenként

 
Látogatók
Indulás: 2014-09-18
 
Facebook

 
Krémsajt

Almási „Friss krémsajt. Zsíros. Élőflórás.

 

Az almási „Friss krémsajt. Zsíros. Élőflórás.” név alatt olyan sajtot készítünk, amely az összetételét, érzékszervi jellemzőit és a gyártásához felhasznált összetevőket illetően megfelel a Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) MÉ 2-51/07/11 friss krémsajtok gyártási irányelveinek.

Az előállítás körülményeit tekintve teljesíti a Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) 2-105 megkülönböztetett minőségi jelöléssel ellátott kézműves tejtermékek gyártási irányelvei előírásait.

A sajtot teljes tejből, a különleges gyártási eljárásának és kézműves készítésének köszönhetően jellemzően kiváló érzékszervi tulajdonságokkal készítjük.  A termék élő tejsavbaktériumokat tartalmaz.

 

Az almási „Friss krémsajt. Zsíros. Élőflórás.” érzékszervi jellemzői:

 

Külső: Egyenletes csontfehér színű, fényes. Az ízesített változatokban a fűszerek egyenletes eloszlásban láthatók. Savókiválástól mentes.

Illat: Jellegzetes túró illatú, idegen szagtól mentes. Az ízesített változatokban a felhasznált fűszerek jellegzetes illata határozottan felismerhető.

Szerkezet: Egynemű, tömör, teljesen sima, krémes állományú, az 5-10 oC hőmérsékletű termék jól kenhető. Az ízesített változatokban a fűszerek egyenletes eloszlásban simulnak az alap sajtba. Összekeverés után enyhe savóeresztés megengedett.

Íz: Jellegzetes, enyhén savanykás és sós, tiszta, idegen íztől mentes. Az ízesített változatok a felhasznált fűszereknek megfelelő, harmonikus.

 

Az almási „Friss krémsajt. Zsíros. Élőflórás.” kémiai jellemzői:

 

Az almási „Friss krémsajt. Zsíros. Élőflórás.” a tej értékes alkotórészeit koncentráltan tartalmazza, 1 kg sajt elkészítéséhez legalább 6 liter tejet használunk fel!

Az almási „Friss krémsajt. Zsíros. Élőflórás.” szárazanyagra vonatkoztatott zsírtartalma pedig 52,0 ± 2,5%.

Összetevők: tej, só, sajtkultúra, tejoltó enzim. (Ízesítők: medvehagyma, kapor, kömény, bazsalikom)

A sajt visszazárható tégelyben kerül forgalomba.

 A sajt fogyasztását a nap bármely szakában ajánlott. 

 
Elismerések