Aktuális

 

ÉRTESÍTJÜK TISZTELT VÁSÁROLÓINKAT, HOGY MEGNYITOTTUK ALMÁSI TEJ SZAKBOLTUNKAT MÓRON A KAPUCÍNUS TÉR 1. SZÁM ALATT (VOLT GESZLER FÉLE BOLT)

 

NYITVATARTÁS: HÉTFŐTŐL - PÉNTEKIG 7 30 - 10 00 - IG ÉS 15 00 - 18 00-IG, SZOMBATON 7 30 - 10 00-IG, VASÁNAP: ZÁRVA

 

SZAKBOLTUNKBAN KAPHATÓ: FRISS TEJ, TEJTERMÉKEK (TÚRÓ, TEJFÖL, VAJ, NATÚR- ÉS ÍZESÍTETT JOGHURT, GOMOLYA SAJT, FÉKEMÉNY- ÉS ZSÍRSZEGÉNY SAJT, KAKAÓ, SAJTKRÉM).

 

 

 

 

 
Nemzetek sajtversenye

A Magyaralmási Páter sajt I. helyezést ért el a Nemzetek Sajtversenyén 2015-ben. 

A díj a  Budai Várban megrendezett borfesztiválon került átadásra.

 
Értékesítési útvonalak

I. számú tejértékesítő autó

II. számú tejértékesítő autó

Tejértékesítő útvonala településenként

 
Látogatók
Indulás: 2014-09-18
 
Facebook

 
Állattenyésztés

MAGYARALMÁSI AGÁR ZRT.

Állattenyésztés

 

Magyaralmáson a régi idők óta szívesen foglalkoztak az emberek az állattartással. Ez a szövetkezet megalakulása után sem változott. Baromfitól a szarvasmarháig minden állat megtalálható volt. Sajnos a közgazdasági háttér nem kedvezett több állatfaj gazdaságos tartásának. Így végül csak a szarvasmarha tenyésztés maradt. Ehhez a társaság vezetése ragaszkodott, a folyamatos árbevétel miatt bízva abban, hogy változik a világ. Bár a tejpiac rendkívül hektikusságot mutat, mégiscsak előtérbe kerül az állattenyésztés támogatása. Ehhez a társaság a fejlesztések mellet tette le a voksát.

                                   

2009-ben pályáztunk az ÁTK I. csomagban. A pályázatot megnyertük, és meg is valósítottuk – a szerves trágya tárolót, hígtrágya tárolót, napi trágyatárolók építését, felújítását eső és csurgalék víz gyűjtését, elvezetését, infrastuktúra fejlesztéshez útépítést. Gépfejlesztésben: rakodót, bálabontót, bálázót.

Ezek a beruházások élhetőbbé tették a telepet és biztosították az előírásoknak való megfelelést.

ÁTK II. pályázatban folytattuk a megkezdett utat és az infrastruktúra részben a megfelelőség érdekében a fekete-fehér öltöző rendszert valósítottuk meg. Fontos, hogy már a fejlődés érdekében, egy szénatárolót, és egy 70 férőhelyes istállót is építettünk. A géppark is frissítésre került, egy új etetőkocsival.

Jelenleg az ÁTK IV-es pályázaton keresztül felújítjuk a meglévő ellető, előkészítő, növendék istállót. Így biztosítani tudjuk a meglévő állomány megfelelő elhelyezését.

Jelenleg 320 db tehén és a szaporulatát tartjuk. A magyartarka állomány fajta átalakító keresztezése folyamatos így a Hostein fríz vérhányad jelentős. A Holstein fríz egyesület tagjaként 2005-ben indultunk állatkiállításon elsőként, a Holstein fríz szűzüsző kategóriában I. díjat nyertünk. 2007. óta az újra induló Kaposvári Állattenyésztési kiállítás folyamatos résztvevői vagyunk, szűzüsző, vemhes üsző és I. laktációs kategóriába értünk el eredményeket.

A tenyésztési sikerek fő rugója természetesen a termelés. A laktációs termelésünk 9.000 liter körülire fejlődött jelenleg.

A napi termelésünk is 7.000-7.500 liter körül alakul.

Tejet felvásárlók felé értékesítjük (volt idő exportra), de 5 éve kezdtük el a közvetlen értékesítést, így elindultunk az értékesítés fejlesztés és a feldolgozás útján, de ez egy új fejezet.

 
Elismerések