Aktuális

 

ÉRTESÍTJÜK TISZTELT VÁSÁROLÓINKAT, HOGY MEGNYITOTTUK ALMÁSI TEJ SZAKBOLTUNKAT MÓRON A KAPUCÍNUS TÉR 1. SZÁM ALATT (VOLT GESZLER FÉLE BOLT)

 

NYITVATARTÁS: HÉTFŐTŐL - PÉNTEKIG 7 30 - 10 00 - IG ÉS 15 00 - 18 00-IG, SZOMBATON 7 30 - 10 00-IG, VASÁNAP: ZÁRVA

 

SZAKBOLTUNKBAN KAPHATÓ: FRISS TEJ, TEJTERMÉKEK (TÚRÓ, TEJFÖL, VAJ, NATÚR- ÉS ÍZESÍTETT JOGHURT, GOMOLYA SAJT, FÉKEMÉNY- ÉS ZSÍRSZEGÉNY SAJT, KAKAÓ, SAJTKRÉM).

 

 

 

 

 
Nemzetek sajtversenye

A Magyaralmási Páter sajt I. helyezést ért el a Nemzetek Sajtversenyén 2015-ben. 

A díj a  Budai Várban megrendezett borfesztiválon került átadásra.

 
Értékesítési útvonalak

I. számú tejértékesítő autó

II. számú tejértékesítő autó

Tejértékesítő útvonala településenként

 
Látogatók
Indulás: 2014-09-18
 
Facebook

 
\Almási sajt\


 

Az „Almási sajt” egy új, általunk kifejlesztett kizárólag Magyaralmáson kézműves módszerekkel előállított, garantált minőségű, hagyományosan érlelt félkemény sajt. Az „Almási sajt”-tal nem titkoltan egy olyan, állandó minőségű, magas beltartalmi értékekkel rendelkező sajtot szeretnénk a sajtot kedvelőknek adni, amely érzékszervi jellemzői és tulajdonságai alapján a gasztronómia bármely területén jól használható és kielégíti a hazai igényes sajtfogyasztók sajttal szembeni elvárásait. A sajt gyártásához olyan általunk célszerűen válogatott mikrobiológiai szintenyészeteket használunk, amelyek a gondos munkának és a hagyományos – fólia nélküli – érlelésnek köszönhetően biztosítják a sajt összetéveszthetetlen jellegzetes illatát és ízét, valamint a jól vágható és reszelhető állományát. Az „Almási sajt” 1,5-1,7 kg tömegű, sötét szalmasárga színű, korong alakú, az alap- és fedőlapján, valamint a palástján enyhén kidomborodó sajt. A sajt egyik jellegzetessége, a minőségét befolyásoló sajtkéreg határozott, rugalmas, száraz vagy kissé zsíros tapintású, 1-3 mm vastag, bevonatos, a sajt metszéslapját vizsgálva a sajttésztához viszonyítva szárazabbnak és sötétebbnek látszó. A sajttészta egyenletesen sárga színű, a szép röglyukas szerkezetének megfelelően a metszéslapon egyenletes eloszlásban számtalan szabálytalan alakú, jellemzően 2-5 mm átmérőjű, fényes röglyuk látható. A sajt jól vágható, rugalmas, szájban elomló. A sajt illata a hagyományos módon érlelt sajtokra jellemzően jellegzetesen sajtos, aromás, idegen szagtól mentes. Íze egyedi, jellegzetesen sajtos, zamatos, telt, édeskés, enyhén sós, idegen íztől mentes. A sajt fogyasztását a nap bármely szakában ajánljuk. Jól illik a magyar gasztronómiába, használható önállóan, magyaros ételekhez, magyaros ételekbe, süteményekbe, rántva, töltött húsokba, vegetáriánus ételekhez.

 
Elismerések