"Almási Medvehagymás Gomolya sajt"
Almási friss „Különleges Gomolya sajt” Gomolya sajtot egykor minden tejelő állatot tartó parasztudvarban készítettek. Ez volt „a” sajt. Felhasználásával remek ételeket készíthettek. Minden gazdaasszony büszke volt a saját termékére. Az almási friss „Különleges Gomolya sajt” név alatt olyan sajtot készítünk, amely az összetételét, érzékszervi jellemzőit és a gyártásához felhasznált összetevőket illetően megfelel a Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) 2-104/2012 számú megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott tejtermékekre vonatkozó előírásoknak is.
A gomolya sajt a gyártást követően 14 napig őrzi meg frissességét. Ezt követően továbbérleléssel érlelet gomolya sajtot kapunk.
Készítésekor gondosan ügyelünk arra, hogy az általánosan ismert gomolya sajtokhoz képest magasabb és garantált szárazanyag tartalommal, valamint a különleges gyártási eljárásának és kézműves készítésének köszönhetően állandó kiváló érzékszervi tulajdonságokkal rendelkezzen. Az almási „Különleges Gomolya sajt” egyedi formázásának köszönhetően jellegzetes felületű, buci alakú friss sajt. A sajt csontfehér színű, kéreg nélküli, rugalmas és nedves tapintású. A natúr sajt jellegzetes gomolya illatú, tejes, savanykás illatjegyekkel rendelkezik. Az ízesített változatok – medvehagymás, magyaros, fokhagymás és füstölt – a felhasznált fűszernövényeknek, illetve ízesítőknek megfelelő, jellegzetes és harmonikus illatjegyekkel egészülnek ki. A sajttészta egyenletesen csontfehér színű, a gomolya sajtok s röglyukas szerkezetének megfelelően a metszéslapján egyenletes eloszlásban 2-8 mm átmérőjű röghézagok láthatók, amelyek sós savót tartalmazhatnak, jól vágható, rugalmas, szájban elomló. A natúr sajt jellegzetes gomolya ízű, tejes-sós-savanykás ízjegyekkel. Az ízesített változatok a felhasznált fűszernövényeknek és ízesítőknek megfelelő jellegzetes és harmonikus ízűek. A sajt fogyasztását a nap bármely szakában ajánljuk. A friss natúr és füstölt gomolya sajt ideális grillezéshez is.
Almási érlelt „Különleges Gomolya sajt” Az almási érlelt „Különleges Gomolya sajt” egy új, Magyaralmási specialitás. A sajtot a konvencionális Gomolya sajtokhoz képest magasabb és garantált szárazanyag tartalommal, gondos alvadék készítéssel és kidolgozással, valamint hosszú – legalább 21 napos – érleléssel, és kézműves módszerekkel készítjük. Az almási érlelt „Különleges Gomolya sajt” egyedi formázásának köszönhetően jellegzetes buci alakú friss sajt. A sajt világos krémszínű, kéreg nélküli, rugalmas tapintású. A sajttészta egyenletesen világos krémszínű, a gondos érlelésnek köszönhetően zárt szerkezetű, de egyenletes eloszlásban néhány apró röglyukat tartalmazhat. Állománya puha, jól vágható, de kissé tapadós, szájban krémes, elomló. A sajt jellegzetesen sajtos, aromás illatú, idegen szagtól mentes. Az ízesített változatok – medvehagymás, magyaros, fokhagymás és füstölt – a felhasznált fűszernövényeknek megfelelő, jellegzetes és harmonikus illattal rendelkeznek. A natúr sajt enyhe ízű, tejszínes-krémes-sós ízjegyekkel. Az ízesített változatok a felhasznált fűszernövényeknek és ízesítőknek megfelelő jellegzetes és harmonikus ízűek. A sajt fogyasztását a nap bármely szakában ajánljuk.
|