„Rögös állományú félzsíros túró"
Az almási „Rögös állományú félzsíros túró. Kézműves termék” készítése során arra törekszünk, hogy ezt a magyar gasztronómiában legnépszerűbb friss sajtot állandóan a legjobb minőségben készítsük el. Napról napra olyan túrót készítünk, amely a gyártásához felhasznált saját tejnek és a rendkívül sok aromaanyagot termelő túrókultúránknak köszönhetően, valamint a készítés körülményeit tekintve megfelel a Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) 2-105/2012 számú megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott kézműves tejtermékekre vonatkozó előírásoknak is.
Az almási „Rögös állományú félzsíros túró. Kézműves termék” az átlagos túróhoz képest az előírt garantált magas szárazanyag tartalommal, valamint a kézműves gyártási eljárásának köszönhetően kiváló érzékszervi tulajdonságokkal rendelkezik. Az almási „Rögös állományú félzsíros túró. Kézműves termék” jellegzetes rögös, kelvirágra emlékeztető szerkezetű, csontfehér színű, bontatlan csomagolásban savót nem eresztő túró. A túró illata tiszta, idegen szagtól mentes, jellegzetes illatú, friss savanyú tejre emlékeztető illatjegyekkel. Íze tiszta, idegen íztől mentes, jellegzetes, enyhén savanyú, szájban jól morzsálódó, nem száraz és nem fojtós vagy pépes. A túrónk fogyasztását, használatát elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek minőségi friss, kiváló ízű és szerkezetű savót nem eresztő termékre van szükségük.
|