"Házi habart tejföl"
A tejföl a magyar konyha, a magyar gasztronómia nélkülözhetetlen tejterméke. A „Házi Habart Tejföl Élőflórás Kézműves termék” elkészítésével egy olyan, a magyar piacon egyedülálló tulajdonságú tejfölt kívántunk létrehozni, amely az összetételét, érzékszervi jellemzőit, a gyártásához felhasznált összetevőket, valamint a gyártás körülményeit tekintve teljesíti a Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) 2-105/2012 számú megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott kézműves tejtermékekre vonatkozó előírásokat is.
A „Házi Habart Tejföl Élőflórás Kézműves termék” specialitását, jellegzetességét a magyar piacon egyedül álló – a régi paraszt gazdaságokban készített tejfölre emlékeztető – habart állományának és magas – 25 g/100 g – zsírtartalmának köszönhető kiváló érzékszervi és funkcionális tulajdonságai jelentik.
A tejföl érzékszervi jellemzőit tekintve habart állományú, sűrűfolyó, jellegzetes illatú, tipikus tejföl ízű, szájban telt, krémes, selymes érzetű tejtermék. A Kiváló funkcionális tulajdonságainak köszönhetően hideg- és melegkonyhai készítmények elkészítéséhez egyaránt ideális.
Jól, csomómentesen habarható meleg levesekbe és főzelékekbe és nem ereszt savót sütés alatt sem. A tejfölünk fogyasztását, használatát elsősorban azoknak ajánljuk, akik kedvelik a klasszikus házias ízeket, és az ételük elkészítéséhez kifejezetten minőségi tejfölre van szükségük.
|