„Almás Kefir”
A kefir a magyar fogyasztók egyik legkedveltebb frissfogyasztású fermentált tejterméke. A fogyasztók előtt több ízváltozata ismert az enyhe aludttejestől a markáns csípős élesztősig. Mi a gyártók számára az igazi kihívást jelentő klasszikus kefirt próbáljuk fogyasztóink részére elkészíteni hagyományos módszerekkel, de modern eszközökkel.
Az „Almási Kefir” egy olyan kefir, amelyet gondosan válogatott különleges tulajdonságú, egymással finom egyensúlyban lévő mezofil és termofil tejsavbaktériumokkal, valamint élesztő gombákat tartalmazó színtenyészet-keverékkel történő fermentálással, habarással és érleléssel állítunk elő.
Az „Almási Kefir” kefir érzékszervi jellemzőit tekintve sűrűfolyó, enyhén élesztős illatú, rendkívül összetett ízű, friss, kellemesen savanykás, enyhén pezsgős, enyhén élesztős ízű, gyümölcsös íz jegyeket is mutató, exopoliszacharidokat, csekély mennyiségű alkoholt, diacetilt, acetilsavat és acetaldehidet is tartalmazó tejtermék. Élesztős, illata és íze a minőség megőrzési idő alatt, a minőség megőrzési idő csökkenésével, különösen az előírtnál magasabb tárolási hőmérséklet mellett erősödik. Ez a sok vitamint és széndioxidot termelő élesztők aktivitásának köszönhetően a pohár puffadását is eredményezi, amelyet a rendszeres kefir fogyasztók a terméktől el is várnak!
Az „Almási Kefir” fogyasztását elsősorban azoknak ajánljuk, akik kedvelik a klasszikus, kaukázusi kefir íz világát és részesülni szeretnének a kefir változatos mikroflórájának áldásos hatásaiból.
|